Vidám Ökotábor Tiszabecsen

ökotábor
Tiszabecs
47.450 Ft
Időtartam: 5 nap 4 éjszaka
Típus/Helyszín:
Részvételi díj:
47.450 Ft
Indulási időpontok:
Kérjük, egyeztessen irodánkkal, mikor szeretnének kirándulni.

A Vidám Delfin Öktábor célja, hogy az öko-táborozó gyerekek nyugodt, falusi környezetben, környezettudatos nevelésben részesüljenek a fenntartható fejlődés megismerése és elérése érdekében. Ökotáborunk célkitűzése, hogy bemutassuk a természetes anyagokból készített használati tárgyakat, eszközöket, természetes alapanyagokból készített ételeket, a falusi élet szépségeit. Kerékpáros öko túránk során az öko tanoncok a Tiszahát kultúrtörténeti értékeit és a Tisza, Túr és Öreg Túr, valamint az ártéri erdőt élővilágát ismerhetik meg. Mindezt aktív sportolás közben. Az ökotáborunk során a gyerekek kajak kenu oktatásban részesülnek és vízi öko túrán vesznek részt, hogy a derékig érő Öreg Túr civilizációtól távol eső érintetlen növény és állatvilágát megismertethessük. Bemutatjuk és helyben szemléltetjük a Vidám Delfin vízibázis környezettudatos megoldásait: napelem, napkollektor, szelektív hulladékgyűjtés… Vízparti ökotáborunknak köszönhetően nem marad el a mindennapi strandolás sem az alig 80 méterre lévő tiszabecsi szabadstrandon. Az ökotábor tulajdonosai és személyzete egytől egyig testnevelő tanár, így ökotáborunk programjából nem maradhatnak ki a sportjátékok, csapatépítő foglalkozások sem.

 

A nyár slágere még mindig a gyerektábor!

A nyár slágere még mindig a gyerektábor!A nyár iskolás korban igazán felejthetetlen, hiszen több hónapnyi szabadság előzi meg az újabb tanévet. Se iskola, se tanulás, se szabályok, csak a hosszú, végtelen nyár. A nyári szünidő egyik klasszikus és megunhatatlan programja nem más, mint a gyerektábor. Ma már rengetegféle létezik belőle. Mi is többfélét kínálunk, az egyik ilyen a Vidám Ökotábor Tiszabecsen!

Szervezzen hozzánk gyerekcsoportot, és küldje őket egy olyan gyerektáborba, ahol nem csak jól érzik magukat, de fontos dolgokat is tanulnak, új ismereteket is szereznek! Milyen programok várják a gyerekeket az öko gyerektáborban Tiszabecsen?

Programjaink között szerepel az aktív sportolás, túrák, kerékpározás, aminek keretén belül felfedezzük a környéket, kirándulunk, ismerkedünk a falusi élettel. Megismerjük az újrahasznosítást, újrahasznosított anyagokból különféle tárgyakat készítünk, környezettudatos megoldásokkal ismerkedünk, és persze strandolunk is.

Keressen fel minket bizalommal megadott elérhetőségeinken, és tudjon meg többet a gyerektáborunk részleteiről!

 

Vidám Delfin Kemping és Panzió, Tiszabecs

Szállás: panzióban 2-3-4-5-6 ágyas fürdőszobás szobákban.

Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

Utazás:  egyénileg. Javasoljuk, hogy éljenek a 14 év alatti diákonkan ingyenes, 14 év feletti diákoknak pedig az 1890 Ft-os havi bérlettel, mely országosan a máv és volán járatain vehetők igénybe! Nyíregyházáról Tiszabecsre akár átszállás nélkül kiutazhatnak a volán járataival!

Részvételi díj

Panzióban: 47.450 Ft, 

saját sátorban: 38.100 Ft.

A fenti összegek tartalmazzák a szállás díját, az étkezések költségeit, az állandó nevelői felügyeletet, szakoktatók tiszteletdíját, hajók és kerékpárok bérleti díját.

Fakultatív programok:

1 napos vízitúra a vadregényes Öreg Túron: 5.400/fő (min. 20 fő)
2,5 óra kalandpark használat: 4.100 Ft/fő (min. 20 fő) Részletek: itt

Jelentkezés:  az iskola megbízott nevelőjénél, szervező pedagógusoknál, akik vállalják, hogy kísérőként részt vesznek a programokon.

Program

Az ökotábor szakmai programja elméleti és gyakorlati foglalkozásokból áll, mely az alábbi témaköröket foglalja magába:

 1. Ismerjük meg Tiszabecset, tiszabecsi kvíz, vetélkedő.
 2. Megújuló zöld energia hasznosításának bemutatása elméletben, majd a gyakorlati példák megtekintése a Vidám Delfin kemping és panzióban: napelemes rendszer, napkollektor, hőszivattyú.
 3. Szelektív hulladékgyűjtés, hulladék újra hasznosítás.
 4. Kemencés nap: Búbus kemence építése, felfűtése, sütés főzés a kemencében.
 5. Kézműves foglalkozások természetes anyagokkal: tiszabecsi kő festés, kosár vagy virágtartó fonás…
 6. A csillagos égbolt vizsgálata éjszakai túránk során.
 7. Bereg kincseinek, Szatmár ételeinek bemutatása: szatmári szilva lekvár, kötött tészta leves, málékásás töltött káposzta, kenyérlángos, szilvalekváros tepertős, pogácsa, dióbefőtt, kemencében sült kenyér bemutatása, kóstolása.
 8. Föld alatti és föld felszíni vizeink védelme.
 9. Ártéri és vízi állat és növényvilág védelme.
 10. Egész napos kerékpártúra, a környék látványosságainak, kultúrtörténeti emlékeinek felfedezése a Tiszaháton: Tiszacsécse-Móricz ház, faharangtorony, Tiszakóród-Túr bukógát, fürdőzés a vízesések alatt, Szatmárcseke-kopjafás temető, Kölcsey ház, Túristvándi-vízimalom.
 11. Kajak-kenu elméleti és gyakorlati oktatás úszni tudóknak mentőmellénnyel, szakképzett pedagógussal.
 12. Éjszakai túra a Tisza árterében, nappal  tájékozódási futás, tájolás megtanulása.
 13. Sok strandolás a kempingtől 120 m-re található szabadstrandon nevelői felügyelettel.
 14. Vízitúra az “Öreg” Túron szakképzett pedagógusokkal úszni tudóknak (fakultatív).
 15. Sok-sok játék, móka, kacagás…
 16. Motorcsónakázás a Tisza folyón a tiszabecsi strandtól a Batár patak torkolatáig.

Javasoljuk 8 éves kortól.

 

Sport, játék, móka és kacagás. Ismerje meg kaland és sporttáborunkat. Részletekért kattintson ide.

 

A vízi élővilág, a paraszti udvar megismerése, az erdő tanulmányozása, a madarak megfigyelése erdei iskolánk programjain belül. Részletes leírásért kattintson ide.

 

Osztálykirándulását, nyári táborát saját programokkal színesítené csak egy helyszínre lenne szüksége? Nálunk ez is megoldható! Részletekért kattintson ide.

 

Többet szeretne tudni az újonnan épült kalandparkunkról? Részletekért kattintson ide.

 

Rövidebb, 3 napos osztálykirándulást keres? Bővebb információ ide kattintva olvasható. 

Jelentkezési lap - Vidám Ökotábor Tiszabecsen

Az Ön által kitöltött és elküldött érdeklődési adatlap nem számít megrendelésnek.
24 órán belül a beírt paraméterek alapján árajánlatot küldünk, mely alapján a későbbiekben lesz lehetősége az utat lefoglalni!
Ha a kínálatunktól eltérő módon vagy időben szeretne vizitúrázni, csak írja le elképzelését erre az adatlapra.
A *-gal jelölt mezőket kötelező kitölteni!
A gyerekek születési dátumát a kedvezmény igénybe vétele esetén a helyszínen igazolni kell!
E-mail cím megadásakor lehetőleg ne használjon @freemail.hu és @citromail.hu e-mail címeket, mert ezekre a visszaigazolás nem mindig érkezik meg!

- Irányítószám, település, utca, házszám (épület, emelet, ajtó)
Figyelem! Az űrlap elküldéséhez el kell fogadnia az alábbiakat:
«
»